FIFA 2014
2014, július, 12 Hrutka (Rudi) János 1

A bronzmérkőzés

Hollandiáé a bronzérem!
Brazília-Hollandia 0-3 (0-2)

Könnyek és imák közepette kezdődött a világbajnoki bronzmeccs. Az égiek azonban nem hallgatták meg a brazil könyörgést, mivel már a 3. percben Van Persie, egy tizenegyessel megszerezte a vezetést.

Hogy jogos volt-e, arról lehet vitatkozni, de Robben újra felmondta a leckét: egy szöktetés, egy sprint, egy lerántás. A hazai rémtörténet azonban tovább íródott, miután az első negyedóra végén Blind a léc alá bombázta a labdát. Újra a késbe rohan Brazília? Valószínű ez fordult meg mindenki fejében. A folytatásban talán Oscar adott lelki erőt ahhoz, hogy a Selecao elkerülje a totális összeomlást: több veszélyes támadás, egy-két gólhelyzet és szabadrúgás. Egy pillanatra felcsillant a remény a brazilok előtt. 
A második félidő elején meddő hazai fölényben peregtek a másodpercek. De valami mégsem működött úgy, ahogy azt mindenki várta, ez érezhető volt a játékosokon. A hollandok nyugodtan focizgattak, míg a brazilok néha durván, néha fejetlenül kergették az ellenfelet. Az a bizonyos tűz már csak pislákolt a csapatban, Neymar nélkül elhagyottnak és ötlettelennek tűnt a játék. Az istenek és a játékvezetők sem segítették a hazaiakat, amit Oscar állítólagos „műesése” is jól mutatott; egy lehetséges 11-es helyett sárga lett a 11-es jutalma. A végső tőrdöfést Wijnaldum adta, miután a 91. percben a harmadik gólt is megszerezte Hollandia számára. Az egyik oldalon a fényes és diadalittas menetelés után nagy bukás a vége, míg a másikon egy bronzérem lett az aranyat áhító Oranje jutalma. 

fotó: fifa.com
szerző: schindlerA

Oszd meg!
A bronzmérkőzés
Hrutka János