FIFA 2014
2014, június, 30 Hrutka (Rudi) János 1

Szamba-napló 13

Szamba-napló
Június 29., vasárnap

Meccs madártávlatból: és még azt mondják, a repülőben az a jó, hogy mindig földet ér...500 Costa ricai ragadt a levegőben, mivel a gépük nem kapott leszállási engedélyt Recifében. 

Dögunalom: a Costa-Rica-Görögország mérkőzéstől már előre borsódzott a világ focidrukkereinek háta, de azért sok mazochista mégis bevállalta. Argentína esélyt sem adott erre, egyszerűen nem közvetítette a találkozót. 
Fociölés: Miguel Herrera nem mondta ki, de éreztette a FIFA illetékeseivel, hogy elmehetnek melegebb éghajlatra (Fortalezától délre), mert szerinte hazavágták a játékot azzal, hogy a legnagyobb melegben és fullasztó páratartalomban kényszerítették játékra a csapatokat. 
Robben rovat...
Primadonna: ez a legpozitívabb jelző, amit Robbenre hordtak a műesései miatt. Mexikói lapokból nem idéznék...
Önostorozás: Robben sajnálja, és mea culpázik. De nem azért, amiért Mexikóban legszívesebben kitekernék a nyakát. „Az első félidőben valóban feldobtam magam. Csak szerettem volna, ha szabálytalankodnak ellenem, viszont ez nem ment fel az alól, hogy nagy marhaságot csináltam”.
Tökéletes: ezt nem Mexikóban írták a hollandról...Ellenben a világ számos pontján leperfektezték a 30 éves játékost. 4 gólhelyzetet harcolt ki, ebből egy büntető, 8 sikeres csel, 21-ből 21 célba érő passz. 
Szerinte nem tökéletes: „Hogy életem formájában lennék? Á, dehogy, az utóbbi években voltak sokkal jobb periódusok az életemben”.
Huntelaar feljött Totti mögé: a vébék történetének legkésőbbi győztes gólját az olasz a 95-ik percben szerezte, a holland pedig a 93-ik percben.
Fájdalomdíj: a Costa ricai Keylor Navas megdöntötte a CONCACAF rekordot, miután 306 percig érintetlen maradt a hálója. 
Fájdalom, díj nélkül: Mexikóban és Görögországban nem csak a tévék előtt, de a „Panathinaiko” stadionban és a főtereken is követték a mindkét fél számára vereséggel végződött összecsapásokat. Egy dél-amerikai lap szerint, ennyi sírva ölelkező embert egy helyen még nem láttak...

fotó: EPA/prosport
szerző: lázár

Oszd meg!
Szamba-napló 13
Hrutka János