Az MSOSZ társelnöke

A Magyar Speciális Olimpia Szövetség 1989 óta szervezi és bonyolítja az enyhe, közepes, és súlyos értelmi fogyatékkal élők sportját, 19 különböző sportágban. A szervezetnek több mint 3500 regisztrált sportolója van. A közvetlen vezetés, Dr. Jády György sportigazgató révén 2005-ben keresett meg azzal az elképzeléssel, hogy szeretnének hosszútávon megnyerni a szövetség javára.

Ettől az évtől választottak meg a szövetség futball nagykövetének, mely titulus által több hazai és nemzetközi eseményen, továbbképzésen is részt vettem, továbbá próbáltam segíteni, leginkább a futball területén, a fogyatékkal élők sportjának integrációjában.

2011-ben Lengyel Lajos elnök úrtól kaptam felkérést a Speciális Olimpia társelnöki pozíciójának betöltésére, melyet a szövetség küldöttgyűlése meg is szavazott. Ennek köszönhetően több éve veszek már részt aktívabban a szervezet minden napjaiban, segítve annak működését és munkáját.

Elmondható, munkánk eredményének, sikerének könyvelhető, hogy az MSOSZ az egyetlen olyan szervezet a fogyatékkal élők sportjában, mely nem szorul teljesen állami segítségnyújtásra, a működéséhez szükséges feltételek 50%-át maga teremti elő. Sikerült kialakítani együttműködéseket több hazai országos szövetséggel, közte a Magyar Labdarúgó Szövetséggel is, és számos egyesület, klub is támogat minket. Kiemelkedő eredménynek számít, hogy a Kennedy család által alapított és felügyelt nemzetközi szövetség hazánkat az egyik legjobb, legsikeresebb tagszervezetként tartja számon.

Oszd meg!
Az MSOSZ nagykövete
Hrutka János